Нова стратегија и приоритети за пристапот на Ромите до фондови

Создадено: 10 Јули 2012

На 2 и 3 јули 2012 г. во Велес се одржа регионален состанок за дефинирање на стратешките насоки на иницијативата „Да се направи максимум со фондовите од ЕУ за Ромите (МтМ)“. На состанокот учествуваа 20-тина претставници на националните спроведувачки организации од Македонија, Црна Гора, Србија и Хрватска, како и претставници на релевантни институции од овие четири земји, на Институтот Отворено општество (ИОО) и на Секретаријатот на Декадата на Ромите.

nova-strategija-i-prioriteti-za-pristapot-na-romite-do-fondovi-1

Повеќе...
 

Најдобри градоначалници за социјална инклузија

Создадено: 22 Мај 2012

Градоначалниците кои имаат најдобри практики за социјална инклузија, пред сѐ на Ромите, ќе бидат наградени за тоа, а ќе имаат можност и да соработуваат и да ги надградуваат своите општини во мрежата МЕРИ – Градоначалниците ги користат фондовите на Европската Унија за Ромите. Иницијативата за оваа мрежа е на Институтот Отворено општество од Будимпешта (ОСИ).

najdobri-gradonacalnici-za-socijalna-inkluzija-1

Повеќе...
 

Подготвени девет предлог проекти на организациите на Роми

Создадено: 19 Март 2012

Петнаесет учесници од девет ромски организации на 15 и 16 март оваа година во МЦМС, учествуваа на работилница за подготовка на предлог проекти кои потоа беа поднесени до Одделението за соработка со невладини организации при Генералниот секретаријат на Владата на Република Македонија.

podgotveni-devet-predlog-proekti-na-organizaciite-na-romi-2

Повеќе...
 

МЦМС ја поддржа Месечина во апликацијата до Австралиската амбасада

Создадено: 30 Јануари 2012

Александар Кржаловски, првиот извршен директор на МЦМС, на 26 јануари 2012 година учествуваше на средбата на австралиската амбасадорка др. Хелена Гај Студерт, со партнерската организација Месечина во Гостивар.

mcms-ja-podrza-mesecina-vo-aplikacijata-do-avstraliska-ambasada

Повеќе...
 

Повик за предлог идеи до општините

Создадено: 18 Ноември 2011

BBI Consortium обезбедуваат техничка помош на имплементацијата на проектот Поддршка за имплементацијата на Стратегијата за Ромите, финансирана од инструментот за предпристапна помош (ИПА), програма 2007 од Европската Унија.

Повеќе...
 

Страница 5 од 7

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo