Конкурс за доделување на мали грантови: Застапување и лобирање

Создадено: 18 Април 2016

Асоцијација Иницијатива за социјална промена – ИнСоК, Скопје, и Македонскиот центар за меѓународна соработка – МЦМС во рамките на проектот Пристап на Ромите до фондови, објавуваат повик за доделување на мали грантови на ромски граѓански организации.

Повеќе...
 

Ромските организации се уште имаат потреба од поддршката на ПРФ

Создадено: 30 Октомври 2015

Претставници од МЦМС и ИнСоК, кои се дел од тимот на програмата Пристап на Ромите до фондови (ПРФ), преставници од 15 ромски организации, корисници на ПРФ услугите, Надир Реџепи, раководител и Шејла Фидани, програмски раководител на проектот на ОСИ „Да се направи максимум со фондовите на ЕУ за Ромите“ (МТМ) на 27 октомври 2015 година во просториите на МЦМС разговараа за текот на спроведувањето на активностите, но и за иднината на поддршката од Фондацијата Отворено општество од Будимпешта.

Romskite organizacii se uste imaat potreba od poddrskata na PRF

Повеќе...
 

Како ќе продолжи поддршката за Ромските организации?

Создадено: 30 Јули 2015

Претставници од МЦМС и ИНСОК, кои се дел од тимот на програмата Пристап на Ромите до фондови, консултатите вклучени во програмата и Надир Реџепи, раководител на проектот на ОСИ „Да се направи максимум со фондовите на ЕУ за Ромите“ (МТМ) на 16 јуни 2015 година во просториите на МЦМС разговараа за текот на спроведувањето на активностите, но и за иднината на поддршката од Фондацијата Отворено општество од Будимпешта.

IMG 6081

Повеќе...
 

Конкурс за доделување на мали грантови: Застапување и лобирање

Создадено: 22 Јуни 2015

Асоцијација Иницијатива за социјална промена – ИнСоК, Скопје, и Македонскиот центар за меѓународна соработка – МЦМС во рамките на проектот Пристап на Ромите до фондови, објавуваат повик за доделување на мали грантови на ромски граѓански организации.

Повеќе...
 

Институционална трансформација на Пристапот на Ромите до фондови

Создадено: 26 Декември 2014

На 11 и 12 декември 2014 година во Скопје се одржа Регионалниот состанок на партнерите на програмата Пристап на Ромите до фондови (ПРФ). Целта на состанокот  на кој присуствуваа 22 претставници на партнерските организации од Македонија, Србија и Хрватска, као и претставници на донаторот Институт Отворено општество од Будимпешта, беше да се сумира развојот на програмата во 2014 година, вклучувајќи ги и достигнувања и потребите за подобрување; да се разговара за целите и активностите за следните две години, и да се разменат знаења и искуства преку посетите на проектите што се спроведуваат во Македонија.

institucionalna transformacija na pristapot na romite do fondovi 1

Повеќе...
 

Страница 1 од 7

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo