Нов кров за училиштето „Саид Најдени“ во Дебар

Создадено: 23 Септември 2014

„Долго чекавме да се реализира овој капитален проект за нашето училиште“, рече Пелумб Франгу директор на основното училиште „Саид Најдени“ од Дебар на свеченото завршување на реконструкцијата кровот  на училишната зграда. „Иако понекогаш бевме скептични и губевме надеж сепак, благодарение на одличната соработка со ХДЗ МЕСЕЧИНА-Дебар и поддршката од МЦМС и ИНСОК и Фондациите Отворено општество од Будимпешта, успеавме да го реализираме овој проект чија вкупна вредност изнесува околу 1,8 милиони денари.

DSC03304

Повеќе...
 

Нови вештини за подготовка на проекти

Создадено: 18 Август 2014

Дваесет и двајца претставници од општинските администрации на Шуто Оризари, Дебар и Куманово, Ромските информативни центри од Шуто Оризари и Куманово, како и претставници од ромските граѓански организации Дром-Куманово, Месечина-Дебар и РБИЦ-Шуто Оризари од 30 јули до 1 август 2014 г. во Скопје учествуваа на oбука за подготовка на проекти кои треба да придонесат кон одржлива општествена инклузија на Ромите во Македонија.

novi vestini za podgotovka na proekti 1

Повеќе...
 

Три проекти селектирани од ромската заедница

Создадено: 10 Април 2014

Дебар, Куманово и Шуто Оризари се трите пилот општини во кои ќе бидат селектирани и спроведени вкупно три проекти што претходно ги избрале ромските заедници. Овие проекти ќе бидат насочени кон решавање на барем еден проблем кои ќе послужат како пример за видливи ефекти/корист за оваа заедница.

tri proekti selektirani od romskata zaednica

Повеќе...
 

Оглас за асистент на проектот Пристап на Ромите до фондови

Создадено: 10 Март 2014

Ангажманот е во рамките на проектот Пристап на Ромите до фондови (ПРФ) Македонија, кој го спроведуваат Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Иницијативата за социјална промена (ИнСоК), како дел од програмата „Да се направи максимум со фондовите на ЕУ за Ромите“ (МтМ) на Фондацијата Институт Oтворено општество, Будимпешта.

Ангажманот на асистентот е за период од 12 месеци, со полно работно време.

Повеќе...
 

Оглас за Регионален координатор за Источна Македонија

Создадено: 10 Март 2014

Ангажманот е во рамките на проектот  Пристап на Ромите до фондови (ПРФ) Македонија, кој го спроведуваат Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Иницијативата за социјална промена (ИнСоК), како дел од програмата „Да се направи максимум со фондовите на ЕУ за Ромите“ (МтМ) на Фондацијата Институт Oтворено општество, Будимпешта.

Ангажманот на Регионалниот координатор е за период од 12 месеци.

Повеќе...
 

Страница 2 од 7

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo