Оглас за Консултант за набљудување на проекти

Создадено: 10 Март 2014

Ангажманот е во рамките на проектот „Пристап на Ромите до фондови“ (ПРФ) Македонија, кој го спроведуваат Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Иницијативата за социјална промена (ИнСоК), како дел од програмата „Да се направи максимум со фондовите на ЕУ за Ромите“ (МтМ) на Фондацијата Институт Oтворено општество, Будимпешта.

Ангажманот на консултантот за набљудување на проекти е за период од 12 месеци.

Повеќе...
 

Kонкурс за млади соработници, потенцијални кандидати за испорачатели на услуги во ПРФ

Создадено: 03 Март 2014

Отворен е конкурс за млади соработници, потенцијални кандидати за испорачатели на услуги во рамки на проектот Пристап на Ромите до Фондови (ПРФ) Македонија, кој се спроведува од Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Иницијатива за социјална промена (ИнСоК), како дел од програмата „Да се направи максимум со фондовите на ЕУ за Ромите“ (МтМ) на Фондацијата Институт Oтворено Oпштество, Будимпешта. Ангажманот на младите соработници е за период од 10 месеци. Целта на ангажманот е поддршка на сениор консултантите во процесот на работа со “корисниците“ и во процесот на развој на предлог проекти во корист на Ромите за финансирање од ЕУ и други фондови. Под „корисници“ во ПРФ се подразбираат организации кои конкурираат со проекти за ЕУ фондови независно или во партнерство, вклучително централни и/или локални институции, јавни услужни организации, формални и/или неформални организации на граѓанското општество (особено ромски), меѓународни организации и приватни претпријатија.

Повеќе...
 

Kонкурс за испорачатели на услуги за подготовка на апликации за ЕУ и други фондови

Создадено: 03 Март 2014

Отворен е конкурс за испорачатели на услуги за подготовка на апликации за ЕУ и други фондови во рамки на проектот Пристап на Ромите до Фондови (ПРФ) Македонија, кој се спроведува од Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Иницијатива за социјална промена (ИнСоК), како дел од програмата „Да се направи максимум со фондовите на ЕУ за Ромите“ (МтМ) на Фондацијата Институт Oтворено Oпштество, Будимпешта. Ангажманот на испорачателите на услуги во Македонија е за период од 12 месеци, при што бројот на денови на ангажман ќе се договара врз основа на контекстот/потребите и покажаниот успех во работата на испорачателите. Целта на ангажманот е работа со „корисници“ за развој на предлог проекти во корист на Ромите за финансирање од ЕУ и други фондови. Под „корисници“ во ПРФ се подразбираат организации кои конкурираат со проекти за ЕУ и други фондови независно или во партнерство, вклучително централни и/или локални институции, јавни услужни организации, формални и/или неформални организации на граѓанското општество (особено ромски), меѓународни организации и приватни претпријатија.

Повеќе...
 

Нема решенија за Роми без нивно учество!

Создадено: 22 Ноември 2013

МЦМС, општината Шуто Оризари и Ромскиот деловен информативен центар  нa 19 ноември 2013 година ја организираа Конференцијата за употребата на фондовите за Роми и Осмиот ромски економски бизнис форум.

nema reshenija za romi bez nivno uchestvo-1

Повеќе...
 

Поддршка на ромските организации за подготовка на проекти

Создадено: 04 Ноември 2013

Дваесет и двајца учесници од ромските организации “Баирска светлина“ од Битола, “Черења“  и “Хуманитарното здружение на млади Роми“ од Штип,  “Авена“ и “Еднакви за сите“ од Кочани, “Тернипе МК“ од Делчево, “Амбрела“ од Скопје, како и претставник од одделението за ЛЕР при општина Прилеп на 29 и 30 октомври 2013 година во Скопје учествуваа на Работилница за подготовка на предлог проекти кои ќе бидат поднесени до ФООМ, СИОФА и други донатори во  Република Македонија.

IMG 8680

Повеќе...
 

Страница 3 од 7

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo