Одобрени проекти

Граѓанското општество во акција за еднаквост

Година: 2015

Организација: Асоцијација за демократски иницијативи-АДИ

Наслов: Граѓанското општество во акција за еднаквост

Локација: национално

Опис: човекови права (недискриминација)

Активности: Проектот има за цел да го поддржи активното вклучување на граѓанскиот сектор во спроведувањето на политиките и практиките за анти-дискриминација на локално ниво. Специфичните цели се: -Да се зајакне капацитетот на организациите на граѓанското општество за поттикнување и следење на стандардите за заштита од дискриминација и еднаквост; -Зајакнување на меѓуинституционалната соработка за превенција и борба против дискриминацијата на локално ниво; - Подигање на свеста за законодавството за анти-дискриминација и промовирање на концептот на еднаквост.

Донатори: Инструментот за претпристапна помош (ИПА)

Буџет: 96.767 EUR

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo