Одобрени проекти

Мрежа на Ромски НВОи - Одговор на ромската заедница

Година: 2015

Организација: Здружение за заштита на човековите права на Ромите - Штип (AHRPR)

Наслов: Мрежа на Ромски НВОи - Одговор на ромската заедница

Локација: национално

Опис: друго/дискриминација

Цели: Целта на проектот е да се придонесе кон зајакнување на влијанието на ромски организации во процесот на креирање и имплементација на Охридскиот рамковен договор во врска со политиката за јавни политики во врска со социјалното вклучување, малцинските права и борба против дискриминацијата на ромската заедница во Република Македонија. Тоа ќе се постигне преку воспоставување на мрежа на ГО на Ромите, како механизам за дијалог и учество во процесите на донесување одлуки на локално ниво.

Донатори: ИПА Поддршка на граѓанскиот сектор и програма за медиуми 2014

Буџет: 180.000 EUR

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo