Одобрени проекти

Заштита од современите форми на трговија со луѓе

Година: 2015

Организација: Центар за Ромска заедница - ДРОМ

Наслов: Заштита од современите форми на трговија со луѓе

Локација: локално

Опис: застапување

Активности: Цел на проектот е: Превенција од трговија со луѓе, преку подигање на свеста на учениците од средните училишта и на ранливите категории на граѓани за современите форми на трговија со луѓе кои се користат, како што се трудова експлоатација, принудно молчење, кривични дела и внатрешна трговија

Донатори: Цивика мобилитас 2015

Буџет: 30.000 EUR

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo