Одобрени проекти

Жената Ромка во јавниот и политичкиот живот во Република Македонија

Година: 2015

Организација: Ромската Организација на жени од Македонија "ДАЈА" - Куманово

Наслов: "Жената Ромка во јавниот и политичкиот живот во Република Македонија"

Локација: национално

Цели:  Проектот е насочен кон зајакнување и поддршка на жените Ромки во 5 општини во Македонија (Куманово, Делчево, Гостивар, Штип и Скопје) за нивно активно учество во јавниот и политичкиот живот преку надградба на нивните вештини и создавање на поволна средина во политичките партии

Донатори: ЕИДХР

Буџет: EUR 120.000,00

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo