Одобрени проекти

Да учиме заедно

Година: 2014

Организација: Хуманитарно и добротворно здружение на Ромите Месечина - Гостивар

Наслов: Да учиме заедно

Локација: Македонија

Опис: Човекови права (недискриминација)

Активности: "Општата цел на проектот е да се придонесе кон уживање на основните човекови права за сите луѓе во Македонија. Проектот е посебно фокусиран на ромските семејства и Ромските деца. Посебна цел на проектот е да се подобри пристапот до образование за младите луѓе, особено Ромите како и да се посредува во процесот на обезбедување на документи на лицата без документација во Република Македонија."

Донатори: "Support to Enhancement, Sustainability and Development of an Active Civil Society EuropeAid/133-337/L/ACT/MK"

Буџет: 108.000 EUR

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo