Одобрени проекти

Зајакнување и одржливост на унијата за рециклирање и образование

Година: 2014

Организација: РБИЦ, Унија за рециклирање и образование, Скопје

Наслов: Зајакнување и одржливост на унијата за рециклирање и образование

Локација: Општина Шуто Оризари -Скопје

Опис: вработување

Активности: Овој проект има за цел да ги заштити правата за подобрување на условите за работа на собирачите на отпад Роми, пред државните институции; да се поттикне севкупнотo социјално претприемништво за да се постигне социјален просперитет, подобрување на медицинска грижа и примарна заштита. Целта на проектот е да се подобри свеста за можностите во социјалното претприемништво и важноста на здравствена заштита за младите Роми, создавање и одржливост на нивните работни места, како и вклучување на членовите на нивните семејства во бизнисот за собирање на отпад.

Донатори: Кралска Норвешка Амбасада - Белград

Буџет: 19,990,00 EUR

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo