Одобрени проекти

Рома Фест 2013

Година: 2013

Организација: Здружение на љубители на ромска фолклорна уметност “Романо Ило“

Наслов: Рома Фест 2013

Локација: Скопје,Македонија

Опис: Ромската културна вредност е почитувана и подеднакво е промовиран ромскиот фолклор, театар и традиција. Со проектот ке се придонесе кон Подигнување на свеста за самоприпадност кон ромската заедница, Промовирање и популаризација на ромската културна вредност, Презентација на ромската татарска уметност и создавање на критичка маса од областа на театарот, како и Анимирање и едукација на ромската култура на децата Роми

Донатори: Министерство за култура на Р.М

Буџет: 3.045

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo