Одобрени проекти

Преживеани од холокаустот - хуманитарни и социjални програми

Година: 2013

Организација: Здружение на Ромите развој на заедницата СУМНАЛ

Наслов: Преживеани од холокаустот - хуманитарни и социjални програми

Локација: Македонија

Опис: Повозрасната (постарата) Ромска популација најинтензивно го чувствува проблемот со сиромаштијата и социјалната исклученост. Проблемот е особено воочлив кај индивидуалците родени пред 09 мај 1945, кои се на некој начин начин жртви на холокаустот. Со отварање на социјални центри во 7 општни во земјава, ќе се придонесе кон подобрување на статусот на старите Роми и нивните семејства во областа на правна помош, здравствена поддршка (заболекар и општа пракса), социјална заштита, хуманитарна помош (храна, средства за хигиена и огрев). Генерално, проектот генерира можности за развој на Ромската заедница во Македонија

Донатори: IOM International Organization for Migration

Буџет: 767.450

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo