Одбиени проекти

Холокаустот и Ромите од Балканот

Година: 2015

Организација: Ромски Бизнис информационен Центар-РБИЦ

Наслов: Холокаустот и Ромите од Балканот

Локација: Меѓународно

Цели: Проектот предвидува подготовка на 45 минутен документарен филм "Холокаустот и Ромите на Балканот". Општата идеја на овој проект е да се придонесе кон зачувување на спомените на Ромите -жртви на нацистичките логори за време на Втората светска војна, како и за геноцидот на Ромите на Балканот. Документарецот ќе ги опфати следните локации: Македонија, Бугарија, Србија, Германија и Полска, а ќе биде промовиран и на филмските фестивали во овие земји

Донатори: ЕВЗ-Фондација, Берлин

Буџет: EUR 61.674,00

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo