Одбиени проекти

Институционална трансформација

Година: 2015

Организација: Месечина-Дебар

Наслов: Институционална трансформација

Локација: локално

Опис:

Активности: Проектот има за цел да го поддржи формирањето, официјалното регистрирање и почетниот организациски развој на подружницата на Месечина Дебар во независна, непрофитна, невладина организација. Со проектот ќе се обезбеди експертска поддршка за да се подготват сите активности за делување, вклучувајќи ја и подготовката на Статутот, а ќе се реализира и процес на партиципативно планирање на Стратегија, кој се се очекува да резултира во организациски Стратешки план 2016-2020. Нови млади и образовани активисти ќе бидат вклучени во организацијата, вклучувајќи го и нејзиното раководство. Со проектот ќе се обезбеди почетна обука за управување со проектен циклус. Се очекува дека овие активности ќе го подобрат капацитетот на новата организација за истата да се вклучи во развој и застапување на ниво на општина Дебар, со цел да се застапуваат интересите на повеќе од 1.000 припадници на ромската заедница.

Донатори: ОСИ-РИО

Буџет: 18.000 EUR

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo