Одбиени проекти

Излезна точка од лавиринтот на стемот за неформалните собирачи на отпад и нивните семејства

Година: 2015

Организација: МДЦ-ТИ Нет

Наслов: Излезна точка од лавиринтот на стемот за неформалните собирачи на отпад и нивните семејства

Локација: национално

Опис: застапување

Цели: Цел на проектот е Елиминирање на правните и административните пречки со кои се соочуваат неформалните собирачи на отпад и нивните семејства и овозможување целосен пристап до државните институции на полето на вработувањето, здравството, образованието, домувањето, со цел и тие да уживаат во нивните основни човекови права, како еднакви граѓани во македонското општество.

Донатори: ИПА Поддршка на граѓанскиот сектор и програма за медиуми 2014

Буџет: 127.536 EUR

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo