Одбиени проекти

Овој пат, јас ќе одлучaм! - Жените во акција

Година: 2015

Организација: Националниот совет за родова рамноправност (СОЖМ)

Наслов: Овој пат, јас ќе одлучaм! - Жените во акција

Локација: национално

Опис: друго/дискриминација

Цели: Овој проект има за цел да ја подигне свеста и капацитетот на жените од малцинските заедници да тие бидат во можност да работат во партнерство со институциите на полето на понатамошно создавање и развој на национални и локални политики и закони поврзани со полот и правата на малцинствата во Македонија. Активности се во насока на зајакнување на капацитетите на ГО и суб гратирање на 30 локални граѓански организации кои се занимаваат со горенаведените прашања; градење на капацитетите на жените од малцинствата кои се со цел да се подигне прашања на малцинствата и половата на врвот на агендата на политичките партии; оценување на ситуацијата и спроведување на законодавнтеи и политичките промени од страна на женски активисти од малцинските групи.

Донатори: ИПА Поддршка на граѓанскиот сектор и програма за медиуми 2014

Буџет: 280.000 EUR

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo