Одбиени проекти

Вклучувањето на ромските прашања на Парламентарните избори 2016

Година: 2015

Организација: Ромски Бизнис информационен Центар-РБИЦ

Наслов: Вклучувањето на ромските прашања на Парламентарните избори 2016

Локација: национално

Опис: друго/дискриминација

Цели: Активностите се поделени во 3 пакети: 1. За време на предизборниот период, каде што ќе работат со политичките партии да вклучуваат проекти за подобрување на состојбата на Ромите; 2. За време наИзборниот период, каде што обучени набљудувачи ќе го следат јавното обраќање и на денот на изборите; 3. За време на Постизборниот период со следење на прашања од интерес за Ромите за кои се дискутира во Собранието.

Донатори: НЕД - National Endowment for democracy

Буџет: 44.715 EUR

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo