Одбиени проекти

Заедно сме посилни

Година: 2015

Организација: Тернипе МК-Делчево

Наслов: Заедно сме посилни

Локација: регионално

Опис: друго/сиромаштија

Цели: Еден од главните проблеми на граѓанските организации во Македонија е очајната финансиска состојба која делумно се должи на светската криза во економијата, но и во голем дел на нивната грант - ориентација . Граѓанските организации се финансиски доста слаби и поради тоа се неуспешни во застапување на правата на граѓаните во јавниот сектор, како и во работата надвор од институционализираните проекти. Целта на проектот е јакнење на финансискиот капацитет на ромските граѓански организации, што ќе се постигне со а) следење на финансиски процедури за ГО; б) мрежно поврзување меѓу Брегалничкиот регион на невладини ромски организации; в) образование за собирање финансиски средства; г) размена на знаења помеѓу ромските граѓански организации и невладини ромски организации; д) настани за собирање финансиски средства; ѓ) конференцијата за финансиска одржливост на ГО

Донатори: Цивика мобилитас 2015

Буџет: 28.617 EUR

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo