Одбиени проекти

Сретнав нови пријатели преку филм,музика и спорт

Година: 2015

Организација: Ромски Бизнис информационен Центар-РБИЦ

Наслов: Сретнав нови пријатели преку филм,музика и спорт

Локација: локално

Опис: меѓуетничките односи

Активности: Цели на проектот се: Воспоставување на позитивни општествени вештини; Подигање на нивото на толеранција и едукација на концептот на човековите права; Почитување на разликите, културата, мултикултурното општество, меѓуетничкиот соживот и толеранција, антидискриминација и еднаквост, граѓанското општество и зголемување на младинскиот активизам на 120 ученици од 6-то до 9-то одделение во 3 основни училишта во Скопје преку заедничка игра и учење на позитивни општествени вештини.

Донатори: Цивика мобилитас 2015

Буџет: 30.000 EUR

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo