Одбиени проекти

Розева е нашата боја

Година: 2015

Организација: "БОРКА"- Македонскиот здружението за борба против ракот

Наслов: "Розева е нашата боја"

Локација: национално

Цели: Овој проект има за цел да се залага за прилагодувањето на законската рамка на скрининг и лекување на Ракот, со фокус на превенција на Рак и скрининг на дојка. Проектните задачи се со цел да се потикнат Ромите и жените од руралните средини на здравствените прегледи, скрининг на дојка барем еднаш годишно; Дебатирање со засегнатите страни и лобирање за законски измени за задолжителен скрининг на рак на дојка во програмата за 2016.

Донатори: УСАИД

Буџет: EUR 28.618,00

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo