Одбиени проекти

Остварување на човековите права на ромските деца со пречки во развојот

Година: 2015

Организација: Здружение за развој на ромската заедница СУМНАЛ Скопје

Наслов: Остварување на човековите права на ромските деца со пречки во развојот

Локација: национално

Цели: Придонес кон и промоција на недискриминација, социјалната вклученост и социјалните права на децата со пречки во развојот, со акцент на децата од ромско потекло во Република Македонија.

Донатори: ЕИДХР

Буџет: EUR 70.000,00

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo