Одбиени проекти

Превенција пред лечење -Ромки

Година: 2015

Организација: "ЛИЛ"-Здружение за образование и заштита на правата на жените и децата

Наслов: Превенција пред лечење -Ромки

Локација: локално

Цели: Целта на проектот е да овозможи достапност на жените Ромки до услугите предвидени во Програмата за превентивна проекција на малигни заболувања во 2015 година од Министерството за здравство. Преку постојана кампања за женското здравје, втората цел е лобирање до Владата на Р. Македонија да го вклучи скринингот на рак на дојка во Програмата 2015.

Донатори: ЕИДХР

Буџет:EUR 42.900,00

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo