Одбиени проекти

Промовирање и заштита на човековите права на Ромите во Македонија

Година: 2013

Организација: Организација на жените Ромки во Македонија – ДАЈА

Наслов: Промовирање и заштита на човековите права на Ромите во Македонија

Локација: Република Македонија

Опис: Проектот ќе го зајакне капацитетот на организациите на граѓанското општество за давање бесплатна правна помош за луѓето од маргинализираните заедници. Покрај тоа, проектот ја промовира општествената вклученост и недискриминација што ќе придонесе за ефективно следење и справување со дискриминацијата на Ромите.

Донатори: Фондот за Демократија на Обединетите Нации

Буџет: 62.000,00

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo