Одбиени проекти

One Stop Shop Центар за реинтеграција

Година: 2013

Организација: МЦМС

Наслов: One Stop Shop Центар за реинтеграција

Локација: Скопје,Македонија

Опис: Идејата за активностите предвидени во рамките на овој проект се појави во процесот на истражување за подобрување на учеството на маргинализираните групи на граѓани како што се жените, младите и малцинствата на пазарот на трудот, како и согласно понудата и побарувачката на пазарот на трудот. Идејата беше прифатена од сите партнери и сите тие ги дадоа своето знаење и искуство и активно партиципираа во развој на овој проект. Главна цел на проектот е формирање на еден Stop Shop Центар за реинтеграција за поддршка на маргинализираните групи во процесот на нивно вклучување на пазарот на трудот.

Донатори: Развој на ИПА-човечки ресурси

Буџет: 190.000,00

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo