Одбиени проекти

Сите рамноправни иако различити

Година: 2013

Организација: Здружение на Роми „АВЕНА“ Кочани

Наслов: Сите рамноправни иако различити

Локација: Општините Кочани, Штип и Делчево

Опис: Проектот ќе придонесе кон: Зајакнати капацитети на претставници од институции-донесувачи на одлуки на локално ниво (локални власти) во Штип, Кочани и Делчево за ефективно вклучување на граѓаните во процесите за донесување одлуки со акцент на правична застапеност согласно принципите на Охридскиот рамковен договор; Зголемени знаења на клучни претставници од етничките заедници во Штип, Кочани и Делчево за начините за остварување на правото на учество во процесите на донесување на одлуки кои ги засегаат; Зајакнати капацитетите на организациите-партнери за поддршка на процесите за спроведување на Охридскиот рамковен договор.

Донатори: Секретаријат за спроведување на рамковниот договор

Буџет: 10.731,00

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo