Одбиени проекти

Ромската традицијa и култура дел од богатството на Република Македонија

Година: 2013

Организација: Здружение АНЕР „Ромска Солза” Прилеп

Наслов: Ромската традицијa и култура дел од богатството на Република Македонија

Локација: Општина Прилеп

Опис: Проектот ќе придонесе кон развојот на материјалната култура на Ромите како услов за социјална и општествена интеграција на Ромите во општина Прилеп. Цели на проектот се: 1. Возобновување на културно – уметничкото друштво на Ромите во Прилеп; 2. Промоција на позитивните вредности на културата на Ромите како услов за унапредување на современото македонско општество и рушење на стереотипите и предрасудите; 3. Зголемување на протокот на информации и степенот на информирање за животот и работата на Ромите во општина Прилеп преку on line кампања.

Донатори: Секретаријат за спроведување на рамковниот договор

Буџет: 12.065,00

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo