Одбиени проекти

Мојот глас мој избор

Година: 2013

Организација: РОМСКИ КУЛТУРЕН И ЕДУКАТИВЕН ЦЕНТАР „ТЕРНИПЕ МК“ ДЕЛЧЕВО

Наслов: Мојот глас мој избор

Локација: четири општини во Македонија (Штип, Кочани, Виница и Делчево)

Опис: Со проектот ќе се придонесе кон Анимирање на ромската заедница за активно вклучување во демократските и изборните процеси за 30% во четири градови во источниот регион Штип, Кочани, Виница и Делчево; Зголемување на бројот на Роми кои се неевидентирани во избирачкиот список за 20%; Зголемени знаења за човековите права и правото на избор во Ромската заедница и другите немнозински заедници кои живеат во регионот.Со реализирање на активностите на проектот „Мојот глас мој избор“ ќе се зајакнат локалните капацитети за фер и транспарентени изборени процеси, со работилниците ќе се влијае едукативно на ромската популација и ќе се намали злоупотребата на ромските гласачи, а ќе се подигне и јавната свест кај ромските гласачи за фер и транспарентни избори.

Донатори: ФООМ - УСАИД - Граѓансо општество

Буџет: 15.832,00

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo