Одбиени проекти

Младите во креирањето на политиките

Година: 2013

Организација: Хуманитарно и добротворно здружение на Ромите Месечина - Гостивар

Наслов: Младите во креирањето на политиките

Локација: Македонија

Опис: Македонија, група на општини Проектот има за цел да ги подобри односите меѓу младите луѓе од средно- училишна возраст во Гостивар. Овој проект, посебно се фокусира на учење на културите на младите од различни етнички заедници, што треба да резултира кон соживот во мултиетничките заедници. Планираните активности се во насока на ширење на позитивниот дух на соработка помеѓу заедниците, промовирање на културата, традициите и вредностите на различните заедници, истовремено промовирајќи вклучување во локалната развојна политика. Со овој проект се очекува да се промени свеста на локалните институции дека младите можат и треба да учествува во јавните политики тесно поврзани со нив.

Донатори: Балкански развој на граѓанското општество мрежа (БЦСДН)

Буџет: 5.000

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo