Одбиени проекти

Ромски НВО Мрежи - гласот ромската заедница

Година: 2013

Организација: Невладина организација "КХАМ" Делчево

Наслов: Ромски НВО Мрежи - гласот ромската заедница

Локација: Македонија

Опис: Придонес кон зајакнување на ромското граѓанско општество во Република Македонија за влијание врз политиката на локално и национално ниво, за промовирање на одржлив развој, социјалната вклученост и подобрување на животниот стандард на ромите. Специфична цел: 1 - Обезбедување на гласот на ромската заедница преку граѓанските организации како сервис во креирањето на јавната политика за интеграција на Ромите во Република Македонија. 2 - Јакнење на капацитетот на ромската НВО мрежа за учество и влијание како активен партнер во донесувањето и спроведувањето на јавните политики насочени кон Ромите на национално и локално ниво, 3 - Воспоставување на механизми за консултација на ромски невладини организации за социјален дијалог и учество во мониторинг и оценување на Стратегијата за Ромите и другите јавни политики насочени кон Ромите

Донатори: Европската комисија Делегацијата на Европската Унија во поранешна Југословенска Република Македонија ИПА Civil Society Facility (CSF) Програмата

Буџет: 187.737

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo