Одбиени проекти

Болеста влијае на сите - Прегледајте се денес!!

Година: 2013

Организација: Хуманитарното здружение за младите Роми-Штип

Наслов: Болеста влијае на сите - Прегледајте се денес!!

Локација: Македонија, Штип

Опис: Зголемена свест и подобрен пристап до здравствените услуги за подобрување на здравјето на Ромите во општина Штип. Краткорочни цели: 1. Подигање на нивото на знаење за медицински проблеми кај ромската заедница. 2. Навремено откривање и зголемување на ефикасноста во лекувањето на болестите 3. Подобрување на дијалогот меѓу здравствените власти и ромската заедница

Донатори: ФООМ - УСАИД - за граѓанско општество

Буџет: 8.885,00

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo