Одбиени проекти

Советодавно-образовен центар за здравствени услуги

Година: 2013

Организација: Здружение за напредок на Ромите РОМА ПРОГРЕС, с Ранковце - Регионален центар за Ромски Мајки Виница

Наслов: Советодавно-образовен центар за здравствени услуги

Локација: Македонија

Опис: Поедноставен пристап на жените Ромки во здравствените установи и јакнење на свеста за редовно користење на здравствените услуги; информации околу последиците од некористењето на здравствени услуги. Краткорочни цели: 1. Едукација и информирање во врска со здравствената заштита и пристапот до здравствена заштита и услуги;. 2. Зголемување на бројот на образовани млади жени Ромки за постапката и остварување на правата од областа на здравственото осигурување

Донатори: ФООМ - УСАИД - за граѓанско општество

Буџет: 7.750,00

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo