Одбиени проекти

Развој на образованието на Ромите

Година: 2013

Организација: Хуманитарна културна асоцијација на жените "Романи Асвин" Штип

Наслов: Развој на образованието на Ромите

Локација: Македонија, Штип

Опис: Цел: Описменување; младите Роми на возраст од 19-35 години од о. Штип да се здобијат со основно образование и курсеви за кројачи. Краткорочни цели: Воспоставување на основно образование на 10 млади Роми од 19-35 години од Општина Штип. Организирање на курс за кројачи за 10 Роми во Општина Штип. Организирање на 4 работилници со родители Роми за подигнување на свеста и важноста на образованието.

Донатори: ФООМ - УСАИД - за граѓанско општество

Буџет: 7.600,00

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo