Одбиени проекти

Исти но на поинаков начин

Година: 2013

Организација: Хуманитарното здружение за младите Роми-Штип

Наслов: Исти но на поинаков начин

Локација: Република Македонија, Штип

Опис: Елиминирање на културните бариери, стереотипите и предрасудите кај децата од различни етнички заедници

Активности: 3 (три) Панел дискусии кои ќе вклучуваат околу 180 родители на деца од мешани националности Македонци, Роми, Турци и Власи. Организирање на летен камп кој ќе вклучува 60 ученици (по 15 од 4-те заедници) од 4-то до 6-то одделение од основните училишта - Гоце Делчев - Димитар Влахов - Тошо Арсов и Ванчо Прке од Штип.

Донатори: ФООМ - УСАИД

Буџет: 21.457 USD

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo