Поднесени проекти

Центар за подршка за социјална интеграција на Ромските деца

Година: 2015

Организација: РЕЦ Амбрела

Наслов: Центар за подршка за социјална интеграција на Ромските деца

Локација: локално

Цели: Поддршка за 30 ромски деца на возраст од 3-6 г. за да се подобри подготвеноста за на училиште и за ран детски развој (ECD), со цел да се интегрираат во главните текови во градинка, а подоцна и во училиштата; поддршка на 10 ромски деца (возраст 6-9 г.) за да се запишат во основно училиште и намалување на стапката на осипување; вклучување на родителите во активностите за да промовираат одговорно родителство и да се зголеми нивната свест за значењето на образованието; организирање на информативни сесии со цел да ги подобрат своите родителски способности и да ја подобрат грижата за своите деца.

Донатори: Ромски едукативен Фонд-Будимпешта

Буџет: EUR 193.500,00

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo