Одбиени проекти

Еднакви права за сите

Година: 2015

Организација: "ЛИЛ"-Здружение за образование и заштита на правата на жените и децата

Наслов: "Еднакви права за сите"

Локација: локално

Цели: Општа цел е социјална еднаквост и вклученост на ранливите категории на групи - ромските жени и деца, како основни човекови права. Посебна цел на проектот е усвојување на добри практики и позитивни мерки во превенцијата и намалување на лицата без државјанство. Во фокус се 3% од вкупните 700 ромски жени и деца без статус на државјани на Р. Македонија, лична документација и извод од матична книга на родени.

Донатори: ЕИДХР

Буџет:EUR 76.800,00

Поднесете идеја

formular

Преземете го формуларот за проектни идеи Пополнетиот формулар испратете го на: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Партнери

mcms-logoinsoc-logo